Fekete
Fekete. Feketére vannak pingálva a körmei. Én itt feszengek ingben, hogy jó benyomást keltsek, erre ő megjelenik egy kapucnis pulcsiban, aminek a közepén egy fehér virág díszeleg. A csuklóján legalább hat különböző lánc, az ujján sárkányt formázó gyűrű, és olyan füstfelhő veszi körül folyamatosan, hogy már fulladok. A sörösüveg tompán koppan az asztalon. Menekülőre fogom.
– Szerintem nem ugyanazt keressük – jelentem ki, félbeszakítva a mondat közepén. Meglepetten emeli fel a fejét és néz a szemembe. Rég láttam ilyen a zöldes árnyalatot, kicsit el is veszek benne.
– Lehet, hogy igazad van. Nekem szokásom végighallgatni az embereket.
Döbbenten ereszkedek vissza a székre. Kicsit elszégyellem magam, amiért bunkón viselkedtem, pedig nem szokásom. Csak hát… nem egészen passzolnánk egymáshoz.
– Szóval nem erre számítottál – állapítja meg.
– Hát nem – ismerem el feszengve. Bólint, közben elnyomja a cigarettát. Feszélyez az egész, mégsincs kedvem elrohanni akkor sem, hogy az előbb még arra vágytam. A határozottsága, az megfogott. Lazítok a nyakkendőmön, végül le is veszem. Feleslegessé vált.
– Mindjárt jobb – jegyzi meg. Érdeklődve nézek újra rá. Már mosolyog, ettől előbukkannak a kisfiús vonások, amiket eddig elrejtett. A fenébe, az első, elhamarkodott benyomás ellenére, tetszik.
– Nem jön be a nyakkendő?
– A karótnyeltség nem.
Gyönyörű visszavágás. Felsóhajtok, majd felkelek, de csak a pulthoz megyek. Újabb két sörrel térek vissza, megköszöni. Fogalmam sincs, hogy érte el, hogy kíváncsi legyek rá, de a világ minden kincséért sem mennék sehová, mielőtt rendes esélyt nem adnék a dolognak.
Másfél évvel később sem értem, miért zavart, hogy feketék a körmei.
Ariana on kedd 19 május 2020 - 16:03:39
Hozzászólás: 0

Ez az oldal e107 portál rendszert használ, és a GNU GPL licensz alatt lett kiadva.
{THEMEDISCLAIMER}