Fekete macska
A biztonsági őr flegmán rájuk nézett. Látszott rajta, hogy a pokolra kívánja őket, amiért zárás előtt nem sokkal megjelentek, de Marcót ez nem hatotta meg. A klub belseje felé sandított, jelezve, hogy mindenképp bemenne. Mellette Axel szintén határozottan ácsorgott.
– Fiút vagy lányt? – kérdezte végül unottan a pasas, Marco pedig engedte, hogy a vigyor szétterüljön az arcán. Úgy döntött, egy kis szórakozás belefér, úgyis előnyben vannak.
– Papírokat.
Az őr szemei elkerekedtek, szája üvöltésre nyílt.
– Zsaruk! Itt vannak a…
Axel kinyújtotta a kezét, a sokkolóval pillanatokon belül elhallgattatta a pasast, majd mogorva pillantást vetett Marcóra.
– Nem bírsz magaddal? Most felverte az egész istenverte kócerájt! Kellett ez neked?
– Naná! – felelte Marco, és beleszólt a mikrofonjába. – Az első ajtó a tiétek. – Felnézett a villogó feliratra. – Fekete macska, mi?
– Menjél már befelé! – lökte beljebb morcosan Axel. Marco nem szólt vissza, az adrenalin szétáradt az ereiben, a feladatra koncentrált. Fél óra alatt tisztára söpörték a helyet, áldozatok nélkül. Bíztak benne, hogy sikerült megtalálniuk, amiért jöttek, mert tudták, hogy több esélyük nem lesz. Ha hibáztak, a banda mindent el fog tüntetni.
Marco kint várakozott, míg Axel kifaggatta a foglyokat. Általában nagyobb haszonnal járt, ha ő nem vett részt a vallatáson. Axelnek pókerarca volt, rajta viszont minden látszott. Most is, amikor társa kilépett az ajtón, képtelen volt megmondani, jó vagy rossz hírei vannak.
– Na?
Axel diadalittasan mutatta fel a hüvelykujját, Marco pedig megkönnyebbült.
– Az egyik éjszakai pillangó hajlandó volt elcsevegni velem. Néhány kényelmetlen kérdés után a többieknek is visszatértek az emlékei – mesélte Axel, és végre levedlette a komoly ábrázatot, amit ilyenkor úgy öltött magára, mint egy maszkot. Mintha éveket fiatalodott volna, amikor vidám volt. – Megvan a könyv. Szerencsénk van.
Marco fáradtan támaszkodott az ajtónak. Szerencse, mi? Csak fél évük ment rá, hogy megszervezzék az akciót. A szerencsének ehhez semmi köze.
– Ünneplünk? – dobta be az ötletet Axel, Marco pedig elvigyorodott.
– Aha. Fiút vagy lányt? – ismételte meg a biztonsági őr kérdését, mire Axel nevetve a vállába bokszolt.
– Na, indulj!
A bejárat feletti fényoszlopon cinkosan csillantak meg a bár nevét adó fekete macska szemei.
Ariana on kedd 19 május 2020 - 16:08:51
Hozzászólás: 0

Ez az oldal e107 portál rendszert használ, és a GNU GPL licensz alatt lett kiadva.
{THEMEDISCLAIMER}